Shih Tzu

Omschrijving: 

De Shih Tzu is een hondenras dat afkomstig is uit Tibet. Het is een gezelschapshond, die van origine heel populair was aan het Chinese hof. Doordat zijn gezicht een beetje op een bloem lijkt, wordt het dier ook wel hond met een chrysantengezicht genoemd. Een volwassen reu is ongeveer 22 cm hoog, een volwassen teef 20 cm.

Een kleine hond met een platte snoet en grote, diep donkere ogen; met een zachte, lange, dubbele vacht. Hun platte oren zijn bedekt met lang haar, en de sterk behaarde staart hangt gekruld over zijn rug. Bijna alle kleurencombinaties zijn geregistreerd bij de Shih Tzu. Vaak heeft de Shih Tzu een puppy-look, dat houdt in dat de hond een korte vacht heeft die minder vaak verzorgd hoeft te worden dan een lange vacht.

De Shih Tzu heeft een lieve aard en is een teder schoothondje, maar ook een levendige vriend. Hij heeft een optimistische houding en houdt van spelen en ravotten. Hij is liefhebbend gericht naar zijn familie en is goed met kinderen. De Shih Tzu kan tegen een stootje. Vaak denken mensen dat een Shih Tzu een hond is voor bejaarden, maar dat is verkeerd. De Shih Tzu is levendig en heeft wat beweging en actie nodig.  

Bron: nl.wikipedia.org

pups, kittens, kuikens:: 
Er zijn pups beschikbaar.

Al onze pups zijn gevaccineerd, gechipt, ontwormd en hebben de wettelijke garantie.
Eigen kweek.
Ouders aanwezig

Ze mogen het nestje verlaten.
Alle pups staan onder toezicht van een dierenarts
Prijs 600€

Shih Tzu hondjeshoeve