Bordeauxdog

Omschrijving: 

De bordeauxdog werd vroeger voor de jacht ingezet. Het zijn zeer moedige honden en worden vaak nog als waak- en beschermhond gebruikt. De bordeauxdog is een moedige kameraad, zeer gehecht aan zijn baas en erg aanhankelijk. Rustig, evenwichtig met een hoge prikkeldrempel. Hij kan dus ook goed overweg met kleine kinderen.

De bordeauxdog is een compacte gespierde hond. Hij heeft een korte vacht in de kleuren vaal rood, apricot. Het masker is zwart of rood. De ogen staan ver uiteen en zijn licht- tot donkerbruin (bij de geboorte blauw). De oren zijn hangend, driehoekig en kort. De neus is stomp, de kop hoekig.

De bordeauxdog is van origine een waak- en verdedigingshond, een taak die hij moedig uitvoert, zonder daarbij agressief te zijn. Hij blijft alert en houdt ook vanaf zijn slaapplaats de boel in de gaten. De bordeauxdog is een zeer trouwe en aanhankelijke hond en zal voor zijn baas en gezin door het vuur gaan. De bordeauxdog houdt van kinderen. Het typerende is zijn kalme aard en de onverstoorbare rust die hij uitstraalt. Ondanks hun zware bouw kunnen ze een goede rensnelheid ontwikkelen. Deze uitgesproken eerlijke honden verdienen een goede baas die hen met respect behandelt.

Bron: nl.wikipedia.org

pups, kittens, kuikens:: 
Momenteel zijn er geen pups.
Bordeauxdog hondjeshoeve