Honden

De Shih Tzu is een hondenras dat afkomstig is uit Tibet. Het is een gezelschapshond, die van origine heel populair was aan het Chinese hof. Doordat zijn gezicht een beetje op een bloem lijkt, wordt het dier ook wel hond met een chrysantengezicht genoemd. Een volwassen reu is ongeveer 22 cm hoog, een volwassen teef 20 cm.

De shiba is een Japans hondenras en is ongeveer 25-30 cm groot met een gewicht tussen 8-10 kg. Hij lijkt qua uiterlijk enigszins op de akita. Een shiba kan goed overweg met kinderen en huisdieren. De shiba valt onder de kleine rassen en behoort tot de keesachtigen. De shiba heeft een echt oosters uiterlijk: een brede schedel, dikke wangen, kleine driehoekige ogen die een beetje schuin staan en donker van kleur zijn, en de oren zijn driehoekig en rechtopstaand.

De Yorkshire terriër is sociaal naar andere honden toe en is trouw aan zijn baasje. Hij is lief, zelfs naar kleine kinderen toe. Een York zal vaak de baas willen spelen, wat vaak onderschat wordt vanwege zijn geringe grootte en schattige oogjes. Verder worden ze aanhankelijk, moedig, pienter en een goede waker. De Yorkshires hebben normaal gesproken de oren in een V-vorm.

De schouderhoogte bedraagt tot ongeveer 25 centimeter en het gewicht ligt tussen de 2,4 en 3,1 kilogram.

Bron: nl.wikipedia.org

De Maltezer of Maltees Leeuwtje is een gezelschapshond die behoort tot de bichonfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit het centrale Middellandse Zeegebied. Matlezers zijn zeer zachtaardig en aanhankelijk, bescheiden en uiterst vriendelijk. Een Maltezr hangt sterk aan zijn baasje maar kan vrij lang alleen zijn. Op verdachte geluiden zal hij zeker reageren. De Maltezer is buitengewoon elegant en opvallend.

De jackrusselterriër is een sterke voor de mens werkende terriër. De vacht van de Jack Russell is ruw, glad of broken, een tussenvorm. De belangrijkste kenmerken van de jackrusselterriërs zijn de overwegend witte vacht en de spanbaarheid van de borstomvang. De kleur van het dier is overwegend wit met eventueel zwarte en/of tankleurige aftekeningen. Het tan (kastenjekleurig) kan variëren van licht tot zeer warm van kleur.

Deze hond is zeer geliefd. De golden retriever is energiek, werklustig en gehoorzaam van aard en wordt dan ook graag gebruikt als gebruikshond zoals geleidehond, hulphond en jachthond. Zwemmen is een van de favoriete bezigheden van de golden retriever. De voorliefde voor water is de meeste goldens aangeboren.

De golden is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Ze worden het liefst betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De golden is buitengewoon kindvriendelijk en heeft een grote tolerantie en evenwichtige aard.

De dobermann pinscher komt voor in de kleuren black and tan (zwart met roodbruine aftekeningen) of brown and tan (donkerbruin met roodbruine aftekeningen). Het couperen van oren en staart is intussen verboden. Het is een kleine maar gespierde hond.

De dobermann pinscher geldt als een vriendelijke en vreedzame hond en is een uitstekende gezinshond. Hij vertoont een sterke familiebinding en houdt van kinderen. Het ras staat bekend als een intelligente, alerte en trouwe metgezel.  
Bron: nl.wikipedia.org

De labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador en afstamt van de St. Johns-hond. De Labrador werd speciaal gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieen. De retriever heeft zelfs rudimentaire zwemvliezen tussen zijn tenen.

De vacht van de labrador is kort en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. Schofhoogte van de reuen is 55 tot 57 centimeter en die van de teefjes is van 54 tot 56 centimeter. Een labrador weegt ongeveer 25 tot 35 kilo.

De labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador en afstamt van de St. Johns-hond. De Labrador werd speciaal gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieden. De retriever heeft zelfs rudimentaire zwemvliezen tussen zijn tenen.

De vacht van de labrador is kort en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. Schofhoogte van de reuen is 55 tot 57 centimeter en die van de teefjes is van 54 tot 56 centimeter. Een labrador weegt ongeveer 25 tot 35 kilo.

De bordeauxdog werd vroeger voor de jacht ingezet. Het zijn zeer moedige honden en worden vaak nog als waak- en beschermhond gebruikt. De bordeauxdog is een moedige kameraad, zeer gehecht aan zijn baas en erg aanhankelijk. Rustig, evenwichtig met een hoge prikkeldrempel. Hij kan dus ook goed overweg met kleine kinderen.

Pagina's